Gevel impregneren

Wanneer een of meerdere van uw gevels veel vocht opnemen, is het verstandig om uw gevels te laten impregneren. Hierdoor laat de muur geen water of vocht meer door. Een vochtige gevel is niet alleen kwetsbaarder, maar zorgt voor een hoger energieverbruik. Tijdig herstel en onderhoud van het voegwerk door reinigen en/of impregneren lost deze problemen op.

Er zijn meerdere oorzaken voor vocht in de muur. Dat kan onder andere veroorzaakt worden door optrekkend vocht of door vocht van buitenaf. Alleen in het laatste geval helpt impregneren.

Voordelen gevel impregneren

  • Gevel wordt waterafstotend.
  • Voorkomt witte vlekken op gevel door zoutuitslag.
  • Gevel wordt schimmelwerend, zodat er geen vocht meer naar binnen kan.
  • Geveld wordt brandvertragend. Een goede impregneer is brandvertragend.
  • Bescherming van gevel tegen vorst, regenschade en zure regen.
  • Graffiti-werend. Graffiti op geïmpregneerde muren is relatief gemakkelijk te verwijderen.

Impregneren kan in principe op alle soorten materiaal: bakstenen, klinkers, kalkzandsteen, stucwerk, pleisterlagen en natuursteen. Eventuele bouwtechnische gebreken zoals scheuren of slechte voegen dienen wel vooraf opgelost te worden. Daarnaast is het vaak noodzakelijk om de gevels vooraf te reinigen om de absorberende functie van uw buitengevel te herstellen. Ook het herstellen en reinigen kan Nelemans voegwerken verzorgen.

Meer weten over gevels impregneren?

Nelemans voegwerken zorgt voor het professioneel impregneren van uw gevel. Wilt u meer weten over onze mogelijkheden voor het impregneren van de gevels van uw woning of object? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij komen graag kijken en doen u een vrijblijvende prijsopgave.

Contactgegevens

Nelemans Voegwerken
Gerard Nelemans
Tel: 0651150516

Contactformulier

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht